ΕΚΔΡΟΜΗ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΑΠΟ 27/04/2018 ΕΩΣ 30/04/2018 ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

 

  • 1η ημέρα, Παρασκευή 27/04/18: Συγκέντρωση στο σχολείο μας στις 7:10 π.μ. Επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση στις 07:30 π.μ. Πρώτη στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου ή στην Ακράτα. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την Κυλλήνη απ’ όπου με Ferry Boat περίπου στις 12:00 αναχωρούμε για την Ζάκυνθο. Μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά ταξιδιού φθάνουμε στο νησί του Εθνικού μας Ποιητή. Επιβίβαση στα πούλμαν με κατεύθυνση το ξενοδοχείο. Άφιξη και τακτοποίηση των μαθητών στα δωμάτια τους. Μεταφορά στην πόλη για μια πρώτη γνωριμία και για προαιρετικό γεύμα. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική, ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

  • 2η ημέρα, Σάββατο 28/04/18: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την πόλη της Ζακύνθου. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο «Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών» στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε στο «Μεταβυζαντινό Μουσείο της Επτανησιακής και Κρητικής Σχολής» τις περίφημες αγιογραφίες. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε το ποίημα «Ύμνος στην Ελευθερία» το οποίο με την μελοποίησή του από τον Κερκυραίο Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώθηκε ως ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας. Ύστερα θα επισκεφθούμε την Μπόχαλη, το γνωστό μπαλκόνι της Ζακύνθου απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά όλη η πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική, ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

 

  • 3η ημέρα, Κυριακή 29/04/18: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον Γύρο του νησιού. Θα περάσουμε από πολλά γραφικά χωριά, με πολλές εκκλησιές και Μοναστήρια. Αξιοσημείωτο είναι ότι μπορούμε να επισκεφθούμε ή να δούμε την Ελευθερώτρια, όπου οι καλόγριες φτιάχνουν ωραία υφαντά, την Αναφωνήτρια, μέρος στο οποίο διετέλεσε ηγούμενος ο Άγιος Διονύσιος και χώρο στον οποίο συγχώρεσε το φονιά του αδερφού του και τον φυγάδευσε. Θα θαυμάσουμε το περίφημο «ΝΑΥΑΓΙΟ», πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Στην πορεία μας περνάμε από το πιο ορεινό χωριό της Ζακύνθου, τις Βολίμες, με τα ωραία υφαντά τους κατά μήκος του δρόμου. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε (προαιρετικό) σε παραλιακή ταβέρνα του Αγίου Νικολάου. Κλείνουμε το γύρο του νησιού περνώντας από τις Αλυκές και το Καταστάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική, ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

  • 4η ημέρα, Δευτέρα 30/04/18: Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την πόλη της Ζακύνθου για να επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Διονυσίου, πολιούχο του νησιού. Αφού προσκυνήσουμε θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια. Στις 14:30 θα αναχωρήσουμε με το Ferry Boat για την Κυλλήνη. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και ξεκούραση στην περιοχή του Ρίου και στην Κόρινθο.  Άφιξη στην Αθήνα και αποβίβαση στο χώρο του σχολείου στις 21:30.

 

Ξενοδοχείο:BEST WESTERN ZANTE PARK 5 ***** Deluxe

Τουριστικό Γραφείο : IQ HOLIDAYS, Βουλής 35 Σύνταγμα Αθήνα 10557,                    τηλ: 2103232888, 2103232322

 

Ο αρχηγός της εκδρομής

Οι συνοδοί καθηγητές

Καλενδριανός Μιχαήλ

Δημητρακοπούλου Μαρία

Δημοπούλου Αναστασία

Δρίλλιας Ιωάννης