Εκπαιδευτικές εκδρομές / επισκέψεις

5ήμερη στη Θεσσαλονίκη και πέριξ

Πενθήμερη εκδρομή Γ΄ Λυκείου στη Μακεδονία

5 imeri23

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας στη Μακεδονία. Ήταν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς εξαιτίας της ποικιλίας των εντυπώσεων που προσέφεραν τα μέρη τα οποία επισκέφτηκαν οι μαθητές. Το «ταξίδι» στον χρόνο και στην ελληνική ιστορία ξεκίνησε, παρόλο το κρύο και το χιονόνερο, με την καταπληκτική ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την γνωριμία με τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της, όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου), τα βυζαντινά τείχη και την εκκλησία του πολιούχου της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του.

Το ταξίδι στην ελληνική ιστορία συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με την επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Βεργίνας, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές με την καθοδήγηση έμπειρων ξεναγών είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ανάμεσά τους και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977.  Η μέρα έκλεισε με «αλλαγή σκηνικού», βόλτα στην Έδεσσα και επίσκεψη στους περίφημους καταρράκτες της.

Την προτελευταία ημέρα της εκδρομής εκπαιδευτικοί και μαθητές βρέθηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και περιηγήθηκαν στο Οχυρό Ρούπελ, γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στη λίμνη Κερκίνη, έναν από τους 10 Υγρότοπους της Ελλάδας διεθνούς σημασίας, όπου και θαύμασαν το μελαγχολικό τοπίο της λίμνης και της γύρω περιοχής.

Η εκδρομή της Γ΄ Λυκείου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εκπαιδευτικοί και μαθητές επέστρεψαν «γεμάτοι» εικόνες και ανάμεικτα συναισθήματα νοσταλγίας και χαράς.

Εμείς οι καθηγητές ευχόμαστε στα παιδιά αυτά να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και καλή τύχη στις επερχόμενες εξετάσεις τους!

(Υπεύθυνοι καθηγητές: Γκουλιώνης Γιάννης, Δημητρακοπούλου Μαίρη, Μπερτσιά Μαρία, Παληαμπέλου Έλενα)